מאפייני מפות החום
מפות החום משקפות מגמת התנהגות צפויה של מחיר בחוזים עתידיים. המפות מחולקות לארבע קטגוריות: מט"ח, מתכות, סחורות ומדדים. על מנת לבנות את המפות מבוצע ניתוח של שישה קריטריונים בנפח המסחר המתקבל מבורסות- EUROEX, CME, CBOT, NYMEX, COMEX. הניתוח כולל נפח מסחר של מוסדיים לטווח ארוך ושינוים בנפח בטווח הקצר, פיזור נפח כללי של השבועות האחרונים ופיזור נפח כללי מהימים האחרונים.
זו אינה עוד מפת חום המוכרת לך הנבנית על פי תנועת מחיר ומשקפת מגמה עכשווית. אלה מפת חום מבוססת על ניתוח נפח מסחר אמת ומשקפת מגמות עתידיות!! זהו כלי בלעדי לאתר "השוק" שלא תמצא במקום אחר.
אופן קריאת המפה
משמעויות מכל קריטריון מתורגמות לאחד מארבע מגמות צפויות בתנועת המחיר בטווח הקרוב(שבוע+): מגמה עולה(מודגש בירוק), התכנסות(מודגש בצהוב), מגמה ניטרלית(מודגש באפור) או מגמה יורדת(מודגש באדום).
ככל שאחד מארבעת הצבעים דומיננטי יותר בעמודת הנכס כך המגמה אותה הוא מייצג הינה בעלת סבירות גבוהה יותר בטווח הקרוב ולהפך ככל שצבע פחות דומיננטי כך הסבירות למגמה אותה הוא מייצג פחות סבירה. עמודה ריקה משקפת נכס שלא נכלל או הוחלט לא לעלות אותו אל האתר.
על מנת להגביר את אחוזי ההצלחה של כל רעיון מסחר נשאף תמיד לתכנן רעיון מסחר בכיוון המגמה הצפויה. מכאן שביסוד רעיון המסחר נשאף למכור נכסים בהם המגמה הכללית במפת החום משקפת מגמה דומיננטית צפויה מטה ולקנות נכסים בהם המגמה הכללית במפת החום משקפת מגמה מעלה. זאת ועוד נבסס רעיון מסחר באסטרטגיות התכנסות בנכסים בהם מפת החום משקפת מגמה כללית צפויה להתכנסות. באותה מידה נשקול לא לסחור נכסים בהם המגמה מעורבת או ניטרלית לאור צפי להעדר מומנטום ו/או דשדוש לאורך רוב שבוע המסחר. יתר על כן ניתן להיעזר במפות החום על מנת להבין מגמה כללית במגזר כולו(קטגוריה) ולשלב בהתאם החלטות מבוססות CORRELATION או INTRAMARKET. מיומנות מסחר חשובה שאין מקום להרחיב עליה במדריך זה)
אופן שילוב מפות חום בתכנון רעיון מסחר
בתמונה להמחשה מעלה ניתן לראות מספר דוגמאות על פיהן נוכל להתחיל לתכנן באופן הבא:
EUR - מפת החום מראה מגמה צפויה ברורה מטה - נתחיל לתכנן רעיון למכירה.
CRUDE OIL - מפת החום מראה מגמה ברורה מעלה - נתחיל לתכנן רעיון לקניה.
CAD - מפת החום מראה מגמה מעורבת נשקול לא לסחור או נתחיל לתכנן מכירה בחלק עליון של הטווח.
JPY - מפת החום מראה מגמת מתונה מטה - נתחיל לתכנן רעיון מכירה עם צפי רווח בהתאם למומנטום צפוי.
DOW - מפת החום מראה מגמה מעורבת וניטרלית - נחליט לא לסחור בנכס זה השבוע עד להתבססות מגמה ברורה.
GOLD- מפת החום מראה מגמת מעלה - נתחיל לתכנן רעיון קניה.
WHEAT - מפת החום מראה על התכנסות בטווח - נסחר באסטרטגיות למסחר בRANGE.
כיצד הייתם סוחרים (EURCAD (CFD? - נקודה למחשבה....... הנה הרחבה קצרה בנושא:
על מנת לשלב מפות חום מחוזיים עתידיים במסחר בחוזים לפי דרישה במט"ח(FOREX CFD) בצמדים מעורבים יש להצליב בין המגמה של "מטבע הבסיס" לבין המגמה של "מטבע הציטוט" ולפרש מגמה כללית חדשה. שיטת מסחר זו דורשת הבנה עמוקה יותר של משמעות הסנכרון בין מגמות של שני מטבעות שונים. בעיקר הבנה של השפעת נפח מסחר של מטבע אחד על מטבע אחר וקביעה של מגמה צפויה חדשה לצמד. מיומנות מסחר חשובה נוספת שגם אין מקום להרחיב עליה במדריך זה.
תכנון רעיון מסחר חייב לכלול 4 שלבים עיקריים:
שלב ראשון ושני הנ"ל מתקבל בין היתר מתוך מפות החום אך רעיון מסחר מבוסס חייב לכלול את כל ארבעת השלבים ועל כן אין לבסס רעיון מסחר אך ורק על מפת החום. דוגמאות ל 3 תוכלו למצוא במפות הדרכים העולות לאתר(ראה לשונית מפות דרכים), את השלב האחרון אני מבצע בזמן אמת בעזרת DOM וFOOT-PRINT(ראה לשונית כלי ניווט).
לסיכום
באפשרותכם לפעול על פי אחד מאפשרויות הבאות:
בהצלחה,
D.J.R
"כל התכנים המוצגים באתר זה נועדו למטרות לימודיות והעשרה בלבד ואינם מהווים הצעת ייעוץ פיננסי, ייעוץ השקעות או שיווק השקעות כמשמעותם בחוק. המידע המוצג אינו מותאם אישית ואינו מתחשב בצרכים, ביעדים או במצבו הפיננסי של כל אדם. המסחר בשוק ההון, לרבות מט"ח, חוזים עתידיים וניירות ערך כרוך בסיכונים משמעותיים ועלול לגרום להפסד כספי מלא או חלקי. אין לראות במידע זה כהמלצה לביצוע פעולות מסחר או השקעה כלשהן. מומלץ לפנות ליועץ מוסמך בעל רישיון מטעם הרשות לניירות ערך או הגוף הרגולטורי הרלוונטי לפני קבלת החלטות השקעה. האחריות על שימוש במידע המוצג היא על המשתמש בלבד".